Har nån hört nåt om hurricaaaane?

Ibland orkar man helt enkelt inte skriva någonting, och det är också anledningen till att det är ganska tomt här just nu.

hilarious!!


Yes - we - can

The hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are the same as the dreams of the boy who learns on the streets of LA;
we will remember that there is something happening in America;
that we are not as divided as our politics suggests;
that we are one people;
we are one nation;
and together, we will begin the next great chapter in America's story with three words that will ring from coast to coast;
from sea to shining sea - Yes. We. Can.
-Barack Obama

Vi bör fundera på......

...vad våra handlingar får för konsekvenser. Allt du gör, det sättet du beter dig och behandlar andra på, påverkar andra mycket mer än du någonsin kommer kunna ana.


Det finns en låt, som jag hörde år 2002, som har haft en väldigt stor inverkan på mig. "Kelly Rowland - Stole", är en av de få låtar idag som verkligen har en betydelse, en djup låttext. Jag stötte återigen på denna låt idag, av en slump, och började tänka..

Det fanns alltid minst en ensamvarg när man var yngre. Som fanns, men som man inte såg, som i stort sett var osynlig. Som man definitivt hade kunnat vara mycket snällare mot, som man hade kunnat visa lite uppmärksamhet endast genom ett hej. Varför har vi så svårt att säga ett ynkligt litet ord som "hej"? Speciellt när ett sådant litet ord kan göra så mycket för en människa. De minsta sakerna kan förhindra de största tragedierna, men vi inser inte det förrän det är försent. Nu tänker jag på alla skolmassakrer i främst USA..

Hur många dödsskjutningar hade aldrig behövt ske om någon, någon hade tagit sig tid att prata med dessa "ensamvargar"? För det är trots allt oftast ensamvargar, personer som andra anser vara konstiga, som tar till dessa extrema medel. Vad beror det på? Brist på uppmärksamhet? En slags hämnd för att få folk att känna samma smärta? Jag är allvarligt talat inte säker.

Alla människor behöver en vän, någon som förstår sig på en, annars blir man knäpp. Man behöver någon som kan dela ens smärta när man genomgår hårda tider.

Hur som helst, jag satt här och funderade, på de oskyldiga som samtidigt miste livet i dessa dåd. Tänk om, tänk om de hade funnits bland oss idag, tänk om deras liv aldrig hade slocknat. Människor med hela livet framför sig, människor med så stor potential att de kunde ha blivit vad som helst. Men som aldrig fick chansen till det. Det får en att fundera, tänk om jag dör imorgon? Tänk om jag dör idag? Only time can tell. Tänk på att inte begå saker som du kommer att få ångra, för till slut kan det vara för sent att rätta till dem. Behandla alltid andra som du själv vill bli behandlad, för ALLT får konsekvenser.


METG 17 mars

Just nu befinner jag mig på en föreläsning i aulan, om media. Har en journalist på besök som pratar, bla. om varför olika nyheter blir större än andra osv.
Väldigt intressant tycker jag, eller det var åtminstonde intressant i början, nu börjar jag tröttna lite om jag ska vara ärlig. Hur som helst, om en kvart slutar jag för dagen då vi bara har halvdag idag. Nice!
Efter det bär det av till katten och hennes restaurangskola, kul tycker jag, då det var längesen vi sågs.


USA's presidentval

Hillary Clinton vs. Barack Obama

USA's presidentval är ett hett ämne som legat på mångas läppar ganska länge nu. Jag själv har däremot inte uttalat mig mycket om mina åsikter än, vilket jag däremot tänker göra nu..

Visst känns det som att all rapportering angående USA's presidentval handlar om demokratsidan? Sällan jag hittar artiklar som berör republikanernas kandidater. Demokraterna har gått och blivit lite favoriserade här i Sverige. Helt ärligt, tycker jag att de har blivit det. Vilket jag personligen inte har något emot då demokraternas politik ligger närmare mitt hjärta. Det som jag tycker är intressant med detta presidentval är att demokraterna äntligen har två riktigt starka representanter. Men saken är den att det känns som de flesta människor, i alla fall utanför USA, "hejar" på sin respektive kandidat av helt fel anledningar.
Hillary vill de flesta ska vinna för att hon är kvinna, och Obama för att han är svart. Visst hade det varit kul om USA fick sin första svarta eller kvinnliga president, men jag anser fortfarande att om Obama eller Hillary ska vinna ska det vara för att deras politik är tilltalande. INTE för att det är trendigt att vara jämställd.
Själv hade jag valt att inte ställa mig på någons sida tills jag kände att jag visste mer om deras politik.
Nu kan jag väl säga att jag vet mer än vad jag gjorde tidigare, och därför väljer att uttala mig. Och för er som inte vet, här kommer en kort lista i vad de två demokraterna tycker:

Hillarys hjärtefrågor är bla sjukvårdsförsäkringen, men även kvinnorättigheter. Till Irak kriget ställer hon sig nu emot, dock röstade hon för en invasion i senaten efter 11:e september

Obama ställer sig kritiskt till irak kriget, vilket han även gjorde innan invasionen - till skillnad från Hillary och många andra. Han vill "förnya" USA:s utrikespolitik genom att som han själv säger inte vända diplomatin ryggen. Han är även öppen för att ta bort den blockad som USA har upprättat mot Kuba.

Detta är såklart inte hela deras politiska program men det är vad man lagt mest fokus på, dessutom tycker jag att hur USA:s kommande president står utrikespolitiskt är något som definitivt kommer att påverka övriga världen - och därför viktigt att hålla koll på.

Och var står jag? Vem "hejar" jag på?
Är fortfarande lite osäker, vilket inte spelar någon roll då jag inte ens kommer rösta - och inte resten utav Sverige heller! Jag känner att Hillary har en bra sjukvårdspolitik men samtidigt tycker jag att Obama har en mycket sundare utrikespolitik. Och i slutändan är det det som påverkar mig. Så OM jag hade röstat, hade jag nog röstat på Obama.
Fast bara det inte är en republikan som vinner är jag nöjd.

Tankarna idag.....

....går till alla de som förlorat någon speciell.



Det här måste vara världens skönaste kille..


This goes out to some of you..


Jag älskar SVIN!



Här ser ni då Chuck Bass från Gossip Girl. Chuck Bass är den där typiska stereotypen för en bad boy, den stereotypen man påstår att man avskyr men som man faller för gång på gång. Varför? Hur kommer det sig? Vad är det med bad boys som är så appealing? Varför lyckas man alltid hitta fel killar? Jag vet inte riktigt vad det beror på, men en sak vet jag, jag älskar svin! Ge mig Chuck Bass fort som fan!


En kille som däremot är jätte snäll, som anses vara den perfekta killen av andra, anser jag själv inte vara lika tilldragande, jag finner ingen spänning i sådana killar. Nu menar jag inte att jag inte gillar de killar som är snälla utan de som är elaka, men ofta (och då talar jag bara för mig själv) tröttnar jag på en kille som är värsta toffeln, gör allt du säger och aldrig kan fatta egna beslut. Man frågar någonting och han ska alltid svara "Jag vet inte, DU får bestämma" eller, "Jag vet inte, det spelar ingen roll" WHAT THE FUCK?! Vet de aldrig någonting om någonting? Har de ingen egen jävla vilja? Jag blir galen, de personer som känner mig bra vet hur jag känner för dessa killar, jag kan bli riktigt elak på grund av min irritation. Jag är numera allergisk mot orden "jag vet inte".


Nej, en kille måste vara självständig, inte beroende av någon annan.. det anser jag vara manligt. Är det därför jag alltid faller för bad boys? För att jag helt enkelt inte kan köra med dem som jag kan med mesiga killar? Jag behöver någon som kan sätta mig på plats, som har ett eget liv parallelt med mitt. Som låter mig få andas. Nej tack, inga stalkers här inte.


Sitter här och funderar...

Jo, när jag helt plötsligt fick för mig att kolla igenom datorn hittar jag en låt, en låt som jag lyssnade väldigt mycket på förut. Anledningen till att jag lyssnade på den så mycket var för att det då fanns en snubbe jag var väldigt intresserad av och denna låt påminde mig mycket om hela situationen. Det var nån slags "love at first sight". Jag vet att många har svårt att förstå, då de helt enkelt inte tror på kärlek vid första ögonkastet. Det gjorde inte jag heller förrän jag började på gymnasiet där det fanns en trea som jag ansåg vara väldigt speciell. Hur som helst, vi flörtade lite smått i flera månader tills jag till slut får reda på att han har flickvän. Jag vart helt förkrossad när det visade sig att han inte var så speciell som jag trodde att han var. Men hey, man lär sig av sina misstag som man brukar säga, right? Jag lärde mig i alla fall en sak, nämligen att inte döma boken efter omslaget, för allt är inte alltid som det verkar. En sak jag ångrar dock är att jag inte tog mig tid att ta reda på om allt som sas stämde.


Det här måste vara världens sötaste reklam...



Vad säger ni? Själv får jag ett stort leende varje gång jag ser den.

Chloé


Jag tycker väldigt mycket om färgen orange i alla dess former; kläder, nagellack, accessoarer... dock får det inte bli för mycket.
.

Gucci love NY


Paris fashion week, Lanvin.


This goes out to you..



Den här låten är tillägnad en viss person, jag tänker inte nämna några namn...


Nördbrillor


Whyredbrillor
Whyred

Nördbrillor är någonting som har varit inne ganska länge nu, och I'm in love.
En kille som ser bra ut och som bär nördbrillor, ser plötsligt 10 gånger bättre ut. Super sexy om du frågar mig!
Jag själv har mer glasögon åt sekreterar stuket som jag tyvärr använder väldigt sällan. De skulle behöva användas mer, men jag glömmer alltid att sätta på mig dem.

bikini till sommar'n



För er som har problem att hitta bikini till sommaren finns denna på Victorias Secret. Super nice.

Det här gillar.. gillar.. gillar jag!

image24
Narciso Rodriguez 

Masterpiece om du frågar mig..


Armani


Vilken Oprah föredrar du?




Grammy awards 2008


Två väldigt fina klänningar! Jag älskar färgerna. Denna färg var stor på röda mattan i år. Det kan jag förstå, otroligt fin är den. Rihannas kreation från Zac Posen var ändå min favorit.


En annan klänning som jag fastnade för var en Arthur Mendonca som bars av Nelly Furtado. Den är enkel och gudinnelik.
Natasha Bedingfield's lila Reem Arca är också väldigt fin.


Jag gillar Beyonces klänning från Elie Saab känner jag. Den är väldigt...... fantasifull. En blandning mellan askungen och en isprinsessa. Vet dock inte om jag tycker att den hör hemma på grammy galan, känns mer som en klänning som skulle passa på en skönhetstävling (Miss USA?). Dock var den väldigt fin.
Murad klänningen som Carrie Underwood bar gillade jag däremot INTE! Tycker inte alls att det blommiga mönstret passar på grammy galan.


Enligt mig är Fergie's gula Calvin Klein oerhört tråkig. Jag gillar inte skärningen.
Av det jag kan se av den vita Celine klänningen som Miley Cyrus bar är att den är oerhört söt och passar henne väldigt bra. Men tyvärr förstör håret och skorna helheten REJÄLT!

Me like




Det här kollektionen från Lanvin gillar jag! Stora smycken (speciellt halsband) och extremely smokey eyes.

Ful kombination, Danny..

image508

Klockrent!

"Du är ganska ful i ansiktet. Skulle man klippa bort ditt hyffsat snygga hår och dina ovanligt tantiga kläder, skulle du se ut som ett bergstroll." -en kommentar från signaturen "Lance" till en väldigt känd bloggerska.

Dagens kommentar säger jag bara. Efter att ha läst denna kommentar ville jag ta reda på om det stämmer, om hon verkligen skulle se ut som ett bergstroll utan hår. Efter att ha studerat några foton så kommer jag fram till att DET STÄMMER JU FAN! En hysteriskt rolig och klockren kommentar.

Idag 6 mars 2008..

.. är jag sjukanmäld och befinner mig hemma. Jag har haft sån migrän hela morgonen, riktigt jobbigt säger jag bara. Känner att jag behöver boka tid på vårdcentralen, för ibland står jag helt enkelt inte ut. Speciellt inte när den kommer vid fel tillfällen, så som på en lektion i skolan. Det roliga är att jag aldrig har haft migrän tidigare, utan har börjat få det nu på senaste tiden. Tror att det har att göra med mina ögon eftersom att jag har dold skelning. Dold skelning är inte en vanlig skelning, dvs den syns inte så som en vanlig skelning gör (därför den kallas dold, by the way). Dolda skelningen får mina ögon att anstränga sig väldigt mycket. Eller rättare sagt, ögonmusklerna. Tror att det är det som har gett mig migrän. Hur som helst, får väl försöka plugga lite hemma idag och gå till skolan imorgon.


Musik för mig..

image23

..är i stort sett allt. Som liten sjöng jag ofta tillsammans med min bästa tjejkompis. Vi ställde upp i en talangjakt med vår fåniga låt "big boney" och VANN! Jag minns det som igår. Minns också när jag var sisådär 5-6 år och befann mig på en skivaffär med mamma. Där fanns det såna där hörlurar där man kan välja bland olika skivor som man sen lyssnar på. Självklart går jag dit och väljer skiva. Efter ett tag märker jag hur alla (och då menar jag verkligen ALLA) vänder sig om, de står och tittar på mig. Mamma kommer rusande fram: NISRIN! Dämpa dig.
Då hade jag tydligen stått och sjungit allt vad jag hade, men då jag hade hörlurar på mig hade jag inte hört mig själv. *skratt* det var tider det. Hur som helst, det jag försöker säga är att mitt musikintresse har alltid funnits där. Ända sedan jag var liten. Enda skillnaden var bara att jag då lyssnade på bubbles och introt till trasdockorna (mitt favoritprogram på den tiden)
Så, vad lyssnar jag på för musik idag? ALLT! Och då menar jag verkligen allt. Jag är en sån person som ofta byter musik efter humör. Allt från Ne-Yo till Billy Talent. Rnb, Soul, Hiphop, Rock (och allt som hör till), Gospel.. you name it! Kan till och med lyssna på klassisk musik och folkmusik ibland *haha*. Det viktigaste för mig när jag lyssnar på musik är dock texten, om en låt har en väldigt bra text är det ganska troligt att jag fastnar för den. Som jag nämnde i början och som jag tror redan märks, är också att jag älskar att sjunga. Sjunga gör mig glad, oavsett om det är i duschen eller i skolkorridoren. Det är inte ovanligt att man hör mig sjunga, för det gör jag ganska ofta.
Okej, det var väl allt jag ville säga. Ville ge er en bättre bild på vem jag är, och musiken är en ganska stor del av mig.
Peace!

Färgerna är här för att stanna!!



Stäng ögonen en stund och fundera på vilken som är din ljusa favoritfärg. Föreställ dig den i dina tankar. Är det rosa? Orange? Gult? Oavsett vilken färg det är kan du vara säker på att det är det som är rätt denna säsong. Och det var verkligen på tiden, håller du inte med? Säkra kort som svart, vitt, grått och brunt har regerat ganska länge nu, även om dessa färger kan vara otroligt fina, är det dags att krydda upp våra garderober lite.


Det finns så mycket färgglada accessoarer och kläder just nu för tjejer att experimentera och ha kul med. Ta Carrie Bradshaw som exempel (Sex and the City), finns det någon färg som hon inte burit?! Och har hon inte ALLTID sett helt perfekt ut oavsett vad hon har haft på sig? Jag har gjort det till min uppgift att sprida lite färg i tillvaron, jag är trött på allt svart, grått och brunt! Det är dags för lite färg nu, du kommer absolut få den uppmärksamhet du förtjänar i en sexig röd klänning, istället för den tråkiga "lilla svarta".

En sak är säker, jag vet i alla fall att jag kommer satsa mycket på färger som orange och gult. Ursnyggt till solbrännan i sommar.


Digital-to-the-kamera!



Nu är det dags för en ny digitalkamera! Finns så många kameror att man blir helt lost. Vilken ska man köpa egentligen?! Det är frågan. Den ska ju vara bra, men den bör samtidigt inte kosta för mycket.

Fröken Redhead



Jag skiter fullständigt i om Ashlee har fixat näsan, en sak vet jag dock, hon passar oerhört bra i hennes nya hårfärg. Satan så fint! Så mycket finare än de blonda extensions hon körde med ett tag, som jag förövrigt inte tycker är hennes grej. Jag vet att om jag hade sett henne på stan, med den hårfärgen och klippningen hade jag vänt mig om direkt. Det är inte många som kan passa lika bra i rött som hon gör, jag vet i alla fall att jag hade sett ut som fan om jag hade haft samma hårfärg.
Success, Ashlee!

Min nya favorit foundation..

                                     

Hört mycket positivt men samtidigt väldigt mycket negativt om denna foundation. Jag valde dock att testa den, och den blev direkt en favorit! Jag brukar vara kräsen när det gäller foundations, men den här köpte jag efter att en kompis rekommenderat den. Den passar mig väldigt bra, då jag oftast blir väldigt torr om kinderna nu på vintern. Den smälter också bra in i huden, fast konstigt nog tycker många andra att den känns som en mask. Hur som helst, you'll have to decide for yourself..
260 kr på kicks. 

sorry!

                                                        

Förlåt! Vet att jag inte uppdaterat här på länge, men det ska bli ändring på det nu. Jag har helt enkelt inte orkat..

RSS 2.0