Livet är fortfarande orättvist

Ni minns säkert att jag snackade om 11 september för inte så länge sedan, datumet vi alltid kommer att minnas. För 7 år sen hände något som skakade vår värld. Jag syftar naturligtvis på World Trade Center, dådet som våra barn som sagt kommer att få läsa om i historieböckerna.

Jag undrar bara, när ska världen hålla en tyst minut för alla barnen i Irak? Enligt en rapport jag läst på UNICEF så dör ett irakiskt barn var femte minut p.g.a kriget. Det ger nära niotusen döda irakiska barn i månaden. De dör av brist på hälsovård. Brist på vatten. Brist på hygien. Nästan alla orsakade av att USA bombat sönder sjukhus, el- och vattenreningsverk. Hur hade världen sett ut om det var niotusen amerikanska barn? Eller svenska? Hade folk fortfarande suttit och bläddrat i tidningar och läst om "x-antal döda människor idag", och sedan vänt till nästa blad och istället läst om "Katterna som söker Husse"??!!!!
Det är inte längre ett barn som försvinner, det är siffror...
44 döda, 57 döda, 160 döda...
NIOTUSEN BARN DÖR i månaden
. Det är så orättvist.

 

Visste ni att kriget i Irak har gjort 900 000 barn under 12 år föräldralösa? Ca 1,6 miljoner är hemlösa. 900 barn sitter i fängelse, därav 100 i amerikanska läger. Visst är det bara siffror man läser och tänker "oj, det var många!"
Finns det någon som gör nånting åt det här? Barn i 9-18 års åldern är barnsoldater och lär sig att skjuta människor till döds. Vissa sitter i fängelse och gråter av hunger, tortyr och våldtäkt.



När ska vi hålla en tyst minut för dessa oskyldiga barn?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0